* Maapähkinävoi-Suklaa keksit *
 
4,5dl vehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
200g voita /margariinia
350g maapähkinävoita
1,5dl /2dl sokeria
2,5 /2dl fariinisokeria
260g suklaata karkeana rouheena
 
Lämmitä uuni 175 -asteeseen. Sekoita keskenään jauhot ja sooda, laita sivuun.
Vatkaa isossa kulhossa margariini, maapähkinävoi ja sokerit vaaleaksi ja kuohkeaksi.
Lisää mukaan jauhot & suklaarouhe varovasti nostellen.
Annostele pellille (leivinpaperin päälle) n. ruokalusikallisen kokoisia taikinapalloja, n. 5cm päähän toisistaan.
Tasoita kevyesti painaen.

Paista n. 10-12 minuuttia.

 

* RUNEBERGIN KAKKU *

10 annosta

200 g margariinia

2 dl sokeria

2 kananmunaa

3 dl vehnäjauhoja

2 dl keksin- tai piparinmuruja

1 dl korppujauhoja

2 tl leiinjauhetta

0,5 tl manteliaromia tai 1 tl kardemummaa

1,5 dl maitoa tai omenamehua

Kostutus:

1 dl vettä

0,5 tl manteliaromia tai 2 rkl punssia

Pinnalle:

1 - 2 dl vadelmahilloa

Kuorrutus:

1 dl tomusokeria

0,5 rkl vettä

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen, samalla vatkaten. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää taikinaan.

Mausta taikina manteliaromilla tai kardemummalla. Sekoita neste taikinaan viimeisenä. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kostuta jäähtynyt kakku veteen sekoitetulla manteliaromilla tai punssilla ja levitä pinnalle vadelmahilloa. Anna maustua. Sekoita tomusokerista ja vedestä tahna koristelua varten. Siirrä kuorrutusseos pieneen muovipussiin, leikkaa yhteen kulmaan pieni reikä ja pursota koristekuvioita kakun pinnalle.